Pomáháme s úklidem Novohradských hor

Pomáháme s úklidem Novohradských hor

Protože chceme jít dobrým příkladem a podporujeme iniciativu Ukliďme Česko, zastavili jsme na jeden den, 5. dubna, výrobu v našem závodu Dobré vody a společně se v počtu více než 80 zaměstnanců vydali uklízet okolní přírodu. Za celý den jsme nasbírali téměř 100 pytlů odpadků.

Odpadky jsou obrovským problémem po celém světě a ani Česká republika není výjimkou. Právě proto v roce 2016 vznikla největší dobrovolnická akce v ČR s názvem Ukliďme svět, ukliďme Česko. Jejím cílem je za dobrovolné účasti veřejnosti uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek v přírodě.

Naši Dobrou vodu čerpáme z hlubinných vrtů v Novohradských horách. Jelikož si uvědomujeme svou společenskou odpovědnost a vážíme si zdrojů, které nám místní příroda poskytuje, snažíme se ji také chránit. Například jsme již pomohli vybudovat vyznačené naučné stezky, po kterých se mohou lidé v přírodě bezpečně pohybovat.

V rámci úklidu jsme také vysadili stromy a keře, jelikož chceme i dalšími navazujícími aktivitami pečovat o životní prostředí.

Fotogalerie

Souhlasím